Lasagne s tomatovou omáčkou

  • INGREDIENCE

řepkový olej

strouhanka

1 menší cibule

2 stroužky česneku

750 g mix vepřového a hovězího masa

250 g eidamu

250 g ricotty nebo měkkého tvarohu

200 ml smetany na vaření

1 velké vejce

15 plátků lasagní

200 g rajčatové omáčky

bazalka

tymián

4 lžíce strouhaného parmazánu

  • PŘÍPRAVA

Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací nádobu vymažeme řepkovým olejem a vysypeme strouhankou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.  Na pánvi rozehřejeme řepkový olej, orestujeme na něm cibuli, maso, rajčata a podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme. V míse promícháme ricottu se smetanou, vejcem a prolisovaným česnekem. V zapékací misce postupně vrstvíme plátky lasagní, špenátové směsi a sýra, poslední vrstvou by měli být lasagne. Přelijeme rajčatovou omáčkou s bylinkami, překryjeme alobalem a pečeme asi 60 minut ve vyhřáté troubě. Posledních 5-10 minut před dokončením lasagne odkryjeme, posypeme parmazánem a dopečeme. Podáváme podlité rajskou omáčkou.

frame-scrollup