Thajské kuřecí kari

  • INGREDIENCE

800 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky

400 ml kokosového mléka

250 g jasmínové rýže

1 ks nasekané cibule

2 polévkové lžíce řepkového oleje

1 stroužek česneku

1 polévková lžíce kari

1 polévková lžíce koriandru

1 malá lžička strouhaného zázvoru

sůl a pepř

  • PŘÍPRAVA

V hrnci na řepkovém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso a opečeme ho dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, osolíme,přidáme zázvor a kari. Směs promícháme a podusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Maso opepříme a posypeme nasekanými lístky koriandru.  Recept můžeme ozvláštnit přidáním čerstvého chili, lichi nebo pokapat limetkou. Podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.

frame-scrollup