Thajské kuřecí kari
INGREDIENCE
800 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky
400 ml kokosového mléka
250 g jasmínové rýže
1 ks nasekané cibule
2 polévkové lžíce řepkového oleje
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce kari
1 polévková lžíce koriandru
1 malá lžička strouhaného zázvoru
sůl a pepř
- PŘÍPRAVA
V hrnci na řepkovém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kuřecí maso a opečeme ho dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, osolíme,přidáme zázvor a kari. Směs promícháme a podusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Maso opepříme a posypeme nasekanými lístky koriandru. Recept můžeme ozvláštnit přidáním čerstvého chili, lichi nebo pokapat limetkou. Podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.