Velikonoční beránek

  • INGREDIENCE

2 hrnky celozrnné mouky

3 vejce

½ hrnku řepkového oleje

¾ hrnku přírodního cukru

1 kypřící prášek do pečiva

1 hrnek mléka

  • PŘÍPRAVA

Vejce vyšleháme s cukrem dohladka. Přidáme mouku s kypřícím práškem, řepkový olej a podle hustoty těsta přiléváme mléko. Vše dobře promícháme. Do těsta můžeme dle chuti a fantazie přidat, co máme v beránkovi rádi: rozinky, mleté ořechy, vanilku, kandované ovoce atd. Celého beránka lze upéct i v tmavé variantě, pokud k mouce přidáme 3 lžíce kakaa. Formu na pečení beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, aby šel beránek dobře vyklopit. Pečeme v předehřáté troubě na 160 –180°C přibližně 40 minut. Vychladlého beránka můžeme ozdobit polevou, nalepit oči z mandlí nebo rozinek a kolem krku mu uvázat červenou mašli. Veselé Velikonoce!

frame-scrollup